Vyberte si téma, které Vás zajímá a objednejte pravidelný e-mail s novinkami ze Zpravodaje.

Objednat









Sbírka poukázek Darex a Tuzex v 7. aukci Macho & Chlapovič

Jan Jelínek - 7/11/2014 21:46 - Materiály

V 7. aukci Macho & Chlapovič bude k dispozici rozsáhlá sbírka darexových a tuzexových poukázek. Najdete zde většinu nominálních hodnot od 1 Darexové koruny, přes ručně vypisovaný darex až po velice vzácnou tisícikorunovou darexovou poukázku. U tuzexových poukázek naleznete bony v hodnotách 0,50 TKčs až 500 TKčs.

aukce | Macho & Chlapovič | Darex | Tuzex

Přejít do katalogu aukce.

Mezi tuzexovými poukázkami stojí za zmínku zejména vzácné „zetkové“ série, které byly určeny pro zahraničí obchod, můžete si vydražit zoubkovaný bon určený pro zahraničí (pol.547) a dále sérii A (pol.554), která byla předchůdcem série Z.

I příznivci bankovních vzorů si přijdou mezi bony na své. Specimenové poukázky naleznou u každé nominální hodnoty. Mezi nejzajímavější patří zejména 10 TKčs perforovaná (pol.576) a s přetiskem SPECIMEN (pol.577), dále bony vyšší nominální hodnoty 100 TKčs (pol.593) a nejvyšší nominál 500 TKčs se specimenovým označením naleznete pod položkou 597.

Zajímavostí každé specializované sbírky poukázek jistě budou i dobové, velice kvalitní padělky, které nebyly zachyceny v oběhu. V aukci # 7 Macho & Chlapovič jsou k dispozici dva takové kousky, pod položkou 588 je to 50 TKčs poukázka a druhá se skrývá pod aukčním číslem 595 a je to 500 korunová poukázka.

K největším tahákům akce budou patřit nesporně Darexové poukázky a to zejména již zmiňovaná poukázka s nominální hodnotou 1000 Korun, která se bude dražit až v samém závěru aukce pod číslem 617. Tato poukázka je známa pouze ve třech dochovalých kusech a ve veřejné dražbě se vyskytne vůbec poprvé. Její vyvolávací cena je stanovena na 5.500 € (zhruba 151.000 Kč).

Nezapomeňte si také projít nabídku poukázek v online aukci, která se bude konat následující den 16.11.2014 a limity na tyto položky můžete podávat již nyní přes systém Nume, Coretech a Sixbid.

 




Diskuze k článku


Tento článek nemá žádné komentáře.


Přidat příspěvek do diskuse


Captcha  *