Vyberte si téma, které Vás zajímá a objednejte pravidelný e-mail s novinkami ze Zpravodaje.

Objednat









Heino POLEY: Albrecht von Wallenstein, Herzog von Friedland und seine Münzen

Martin Rozhoň - 11/1/2015 00:00 - Publikace

V závěru loňského roku byla pro vánoční trh v Německu vydána publikace věnující se převážně vzácným a sběrateli oblíbeným rodovým ražbám Albrechta z Valdštejna.

medaile | mince | katalog | soupis | rodové mince | 2014 | Valdštejn | Waldstein | vévoda

Po úvodní části publikace je autorem nastíněn na několika stranách životopis Albrechta z Valdštejna a obecná situace doby. Za ním následuje soupis použité literatury, aukčních katalogů a sbírek muzeí, ze kterých autor při tvorbě publikace významněji čerpal informace.
Hlavní část publikace obsahuje po mincovnách zpracované ražby, které jsou řazeny dle nominálů od nejvyššího po nejnižší a dále dle letopočtů uvedených na mincích. Jednotlivé ražby jsou vždy pod fotografií popsány a následně citovány významné aukce a soupisy sbírek, kde se konkrétní mince vyskytla. Dále jsou u každé ražby uvedeny významné sbírky převážně muzeí, ve kterých se konkrétní mince dnes vyskytují. V závěrečné části nalezneme zpracované ražby početních peněz a medailí s vyobrazením vévody.
Jedná se o zajímavě zpracovanou knihu, která uvádí na úroveň dnešních znalostí tuto sběrateli oblíbenou oblast evropské numismatiky. Obsahem publikace jistě zaujme jak sběratele, tak i další zájemce o toto období našich dějin. Kniha je vytištěna černobíle na kvalitním hlazeném papíru s mnoha vyobrazeními zejména mincí, publikace dále obsahuje tabulky s dalším barevným vyobrazením některých mincí. Publikace je napsána německy a vydána v pevné vazbě formátu A4.

Heino POLEY: Albrecht von Wallenstein, Herzog von Friedland und seine Münzen
Nákladem autora, Stuttgart 2014, 150 stran, náklad neuveden, ISBN 978-3-00-045241-3

Nejlepší přiblížení hlavní části knihy a způsob popisu jednotlivých ražeb, naleznete na přiloženém obrázku z publikace.




Diskuze k článku


Tento článek nemá žádné komentáře.


Přidat příspěvek do diskuse


Captcha  *