Vyberte si téma, které Vás zajímá a objednejte pravidelný e-mail s novinkami ze Zpravodaje.

Objednat









„Die Saurmasche Münzsammlung“ jako internetová stránka

Martin Rozhoň - 19/9/2012 20:00 - Publikace

Nedaří se Vám najít a určit dle své literatury drobnou středoevropskou minci z období cca 1200 - 1620? Pak zkuste následující stránku.

Oblíbená publikace známá hlavně pod názvem „Die Saurmasche Münzsammlung“ se soupisem rozsáhlé sbírky mnoha evropských mincí zejména z oblastí dnešníko Nemecka, Polska, Švýcarska, ČR a Rakouska je i přes své stáří (vydána koncem 19. století) stále často užívaná jak sběrateli tak obchodníky při popisu mincí z této doby a oblasti. Je sice pravda, že na některé ražby dne jsou již kvalitnější novodobé publikace, ale Sarmova sbírka je stále co do užívání nejrozšířenější. Ačkoliv vyšla tato publikace dodatečně ještě jako reprint, na trhu je jí stále nedostatek a tak se dočkala nakonec elektronického zpracování na jedné internetové stránce. Takto zpracovanou knihu lze nalézt zde.
 

V publikaci lze začít hledat dle území vybraného z vyobrazení na mapě zde, nebo dle jména vydavatele v v abecedním rejstříku zde, případně dle nýzvu státu, města, knížectví, území… zde, či dalších zvolených možností.

Takto vypadá pak zpracování finální části s vyhledanou mincí. Pomocí této stránky může tedy nejen začínající sběratel určovat své mince z této oblasti a investici cca 1000Kč za reprint této literatury tak může odložit na někdy později.

 

Použité fotografie byly převzaty z www.medievalcoinage.com.

Vylepšete článek a staňte se spoluautorem




Diskuze k článku


Tento článek nemá žádné komentáře.


Přidat příspěvek do diskuse


Captcha  *