Vyberte si téma, které Vás zajímá a objednejte pravidelný e-mail s novinkami ze Zpravodaje.

Objednat









Soutěž o atraktivní ceny s MACHO & CHLAPOVIČ

3.4.2019 – 5.5.2019, Praha Tomáš Smělý - 3/4/2019 11:45 - Ukončené v Česku

Již 3. Velká československá soutěž pro velké kluky začíná již ve středu 3. května 2019 v 19:00. PRAVIDLA ZVEŘEJNĚNA.  Dražte v 18. a 19. aukci  a vyhrajte celkem 5.400 EUR!

aukce | Macho & Chlapovič

Naše soutěž začne již ve středu 3.4.2019 v 19:00. Limity, které přijdou před 19tou hodinou se do soutěže nezapočítávají. Aukce budou zveřejněné na Auexu také ve středu v průběhu dne. Podmínky soutěže jsou podobné, jak jste zvyklí, ale rozhodli jsme se je mírně modifikovat. Pro připomenutí čtěte prosím níže.

 

Soutěž o atraktivní ceny s MACHO & CHLAPOVIČ – 10 cen v hodnotě 5.400 EUR


1. Soutěže se může zúčastnit každý, kdo bude mít schválenou registraci v systému Auex. Proto Vám doporučujeme si ji zařídit co nejdřív, protože v době zveřejnění pravidel soutěže půjde také o čas a taktiku. Pokud ještě registraci nemáte, zobrazte si link machochlapovic.auex.de/Account/Login
2. Katalogy budou zveřejněné ve středu 3.4.2019. Najdete je na našich stránkách www.machochlapovic.com

Uděleno bude 5 peněžitých cen:
1. cena ... 2.000 EUR v hotovosti
2. cena ...  1.200 EUR v hotovosti
3. cena ... 800 EUR v hotovosti
4. cena … 600 EUR v hotovosti
5. cena … 400 EUR v hotovosti

Uděleno bude všech 5 cen! Smyslem soutěže nebude přesně něco uhádnout (jako čísla ve sportce), ale být nejlepší, druhý nejlepší … až pátý nejlepší.
Pro případ, že se do soutěže zapojí méně než 5 soutěžících, budou i tak uděleny všechny ceny. S výjimkou, kdy se nikdo nezapojí. Pokud bude soutěžit pouze jeden člověk, dostane 2.000 + 1.200 + 800 + 600 + 400 = 5.000 EUR. Pokud budou soutěžit dva soutěžící, rozdělí si zbylé ceny rovným dílem. 2.900 EUR dostane první a 2.100 EUR druhý a tak dále.

Bude také uděleno 5 hodnotných věcných cen:
6. cena …  knihy (Militký J. - Oppidum Hradište u Stradonic, Maria Anna – Schau und Denkmünzen Maria Thersia, Koštúr L., Gášpár G. – Katalog keltských mincí)
7. cena … knihy (Militký J. - Oppidum Hradište u Stradonic, Koštúr L., Gášpár G. – Katalog keltských mincí)
8. cena … knihy (Václavík R., Bankovky Československa, Českej a Slovenskej republiky, limitované neprodejné a nesehnatelné vydání k 100. výročí Československé republiky s věnováním autora, Koštúr L., Gášpár G. – Katalog keltských mincí)
9. cena … kniha (Václavík R., Bankovky Československa, Českej a Slovenskej republiky, limitované neprodejné a nesehnatelné vydání k 100. výročí Československé republiky s věnováním autora)
10. cena … kniha (Tóth, C., The silver of Fairyland – A Transylvanian Thaler Collection in the Magyar Nemzeti Bank)

Snažili jsme se soutěž mírně modifikovat tak, aby více zúčastněných mělo možnost vyhrát a zároveň, aby rozdíly mezi jednotlivými umístěními nebyly tak velké. V druhém pokračování soutěže na podzim 2018 byli 4 soutěžící od počátku tak aktivní, že to další po prvním zveřejnění výsledků vzdali. A zároveň čtvrtý zaostával pouze o pověstný chlup.

Velká československá soutěž pro velké chlapce
Co nás k vyhlášení soutěže motivovalo?

Podpora středního a nižšího sběratelského materiálu. Neděláme pouze výstavní aukce s top numismatickým materiálem, který nám pomáhá budovat si mezinárodní jméno a reputaci. Přestože to není ekonomické a část položek křížově dotujeme, máme aukci naplněnou i cenově dostupným materiálem. Ten si najde koncového sběratele nebo někoho, kdo ho rád zakoupí a dále zobchoduje. U mnoha položek se vyvolávací cena, která zaujme, hledá těžko. Vyvolávací ceny jsou proto u řady položek nastaveny tak, aby byly atraktivní a zaujaly pozornost.

Když už jsou položky nafocené, zapsané, zkontrolované a ohodnocené a celá aukční nabídka je vytištěna, nepotěší ani aukční dům ani majitele, když se položky neprodají. Tato soutěž proto podpoří převážně vkladatele cenově dostupnějšího materiálu.
Tím, že počítáme s masívnějším limitováním, měly by se sálové aukce a také  eLive aukce  zrychlit, protože většina přihazování proběhne již před aukcí. To je určitě také přínos.

Stejně je pro nás přínosem, že také vkladatel, který do aukce vložil nějaký materiál a dopředu vidí, že se mu prodal, může počítat s penězi a koupit si hned v aukci něco jiného do sbírky. A to i položky, které se draží dříve než jeho předměty.
Tolik k naší motivaci.

Kdo vyhrává?
Deset soutěžících s nejvyšším počtem bodů.

Jak se boduje?
1 bod dostává soutěžící za akceptovaný limit. 2 body dostává soutěžící za vítězný limit. I v případě, že se soutěžící vícenásobně přehazují na jedné položce, mohou za ni získat nejvýše 2 body v případě vydražení, nebo 1 bod, pokud podají platný ale nevítězný příhoz (akceptovaný limit). Stejné 2 body získate za nákup 1 eurové  položky jako 300.000 eurové. Zde se stírá jakýkoliv finanční hendikep.

Akceptovaný (platný) příhoz/limit = příhoz (bid) v systému Auex, který je vyšší než aktuální cena (v případě, že už byl zaznamenaný alespoň 1 příhoz od někoho jiného) nebo shodný s minimální vyvolávací cenou, pokud na položku dosud žádný limit nebyl podán. Pozor! Příhozy jsou závazné, nedají se stáhnout ani snížit. Tzn. nelze „hledat maximální limit někoho jiného“ a potom se stáhnout zpět o jeden příhoz. Tato funkce zamezuje majiteli položky bez rizika podhazovat vlastní materiál v aukci. Stálo by ho to totiž 20% vč. DPH z ceny položky. Bez výjimky!

Podmínky účasti a přihlášení do soutěže
Registrace v systému Auex, akceptace aukčních podmínek. Prosím napište nám e-mail obchod@machochlapovic.com s heslem SOUTĚŽ a zdroj odkud jste se o soutěži dozvědeli (např. Nume, Burza Mincí, CS mince, Facebook  ... kamarád). Dále Vás prosíme o nick, resp. křestní jméno, pod kterým Vás můžeme jako soutěžícího zveřejňovat.

Příklad e-mailu:
SOUTĚŽ, NUME
Branislav, Košice-Pereš

V ideálním případě použijte nick, pod kterým Vás sběratelé rozeznávají na fórech a podobně, abychom při zveřejnění zachovali opravdu absolutní autenticitu soutěže.
Proč osobní e-mail k nám s přihláškou? Protože se nám nechce sčítat všechny limitenty v našich aukcích. A soutěžit budou tedy opravdu jen Ti, kteří se přihlásí. Do soutěže se můžete hlásit až do 26.4.2019 včetně. Čím dřív se ale přihlásíte, tím máte lehčí výchozí pozici.

Jak limitovat v Auexu?
Nahoře v menu Online katalog si najdete aukci, ve které chcete limitovat. Aukci můžete procházet postupně nebo si rovnou vyhledávat položky přes fráze nebo čísla položek. Na každé položce si můžete rozkliknout Detaily a limity a zadat si tam svůj příhoz. Všechny takto rozpracované položky Vám padají do seznamu rozpracovaných limitů. Musíte je nakonec ještě všechny po akceptci podmínek aukce odeslat kliknutím na Odeslat moje limity! Najdete je všechny v Moje limity. Jinak se k nám nedostanou a zůstanou rozpracované jen na Vašem kontě, tedy nebudou platné. Klidně je odesílejte po dávkách, nemusíte všechny naráz, jen prosím neodesílejte limity po jednom. Zbytečně se naklikáte, zbytečně se zdržujete a my Vám je potom musíme schvalovat po jednom a ne celé limitní lístky naráz. Všechno v Auexu je věřím intuitivní, plus si nahoře změňte jazyk na slovenštinu/čestinu a odbouráte tak jakýkoliv případný hendikep vyplývající z jazykových bariér.

2x v průběhu soutěže zveřejníme počet přihlášených do soutěže a průběžné výsledky.
V tomto momentu ješte neprozradíme jejich nick a město, pouze jejich ID, pod kterým soutěží. Všichni ostatní tak budou mít příležitost srovnat si své šance. V konečném vyhodnocení soutěže zveřejníme pouze nicky (případně křestní jména) a město prvních deseti účastníků. Všichni ostatní zůstanou úplně anonymní.

Partneři Macho & Chlapovič, zaměstnanci a jejich rodinní příslušníci a jacíkoliv nastrčení kamarádi jsou ze soutěže vyloučeni. Striktně. Máme svou čest.
Je to soutěž pro sběratele, aktivní sběratele – vyměňovače – překupníky – přilepšovače -spekulanty – stratégy - hráče. Každého, kdo má chuť pobavit se s naší soutěží a případně si vedle souboje o aukční položky přilepšit výhrou.
V konečném důsledku Vám nezůstane v rukách vyplněný nevýherní tiket, ale sběratelský materiál, který má svou cenu a dá se uložit do sbírky nebo prodat.

Soutěží se do posledního momentu. Žádné účelové fůze nebudou umožněné, tzn. nelze ex post sečíst dvě různé osoby, aby vznikl „silnější limitent“.

V případě, že bude soutěžící finalizovat svůj výkon přímomo v sálu, a ne online přes Auex, budeme mu počítat pouze jeho vítězné příhozy v sálu (ne neúspěšné, není v naší kapacitě toto sledovat a zapisovat v sálu). Pokud chcete mít do soutěže započteny také nevyhrávající, ale platné příhozy, dejte si na položky, které plánujete dražit v sálu dopředu limit přes Auex. Je už potom na Vás, abyste jeho výšku uhlídali a nebili se v sále sami proti svým limitům.

U přihazujících online bez osobní účasti je to jednoduché, započítáme vše až po aukci. Počítají se všechny tři aukce, takže dobojováno bude až v neděli 5.5. 2019 večer po skončení poslední položky eLive aukce.
Vyhodnocení soutěže: 10.5.2019.


Hodně štěstí a zábavy, přátelé
Tým Macho & Chlapovič




Diskuze k článku


Tento článek nemá žádné komentáře.


Přidat příspěvek do diskuse


Captcha  *