Vyberte si téma, které Vás zajímá a objednejte pravidelný e-mail s novinkami ze Zpravodaje.

Objednat









Známá - neznámá zlatá chyboražba v aukci

Martin Rozhoň - 27/9/2012 13:00 - Články

Znáte chyboražbu 5000Kč Proof mince Barokní most v Náměšti nad Oslavou a její cenu ?

ČR | zlato | chyboražba |

Počátkem června 2012 proběhla mezi sběrateli nenápadná debata o údajné chyboražbě zlaté 1/2 uncové mince ČR hodnoty 5000Kč (Barokní most v Náměšti nad Oslavou), kdy k ražbě bylo použito omylem dvou lícových razidel s vyobrazením mostu a označením nominální hodnoty. Údajně tehdy někdo i telefonicky hovořil s mincovnou, kde mu tato skutečnost byla potvrzena s tím, že odhadem půjde o více desítek až několik stovek takto chybně vyražených mincí. Mimo jednu nekvalitní fotografii však tehdy nikdo víc nevěděl a tak se víceméně čekalo, kdy se některá z těchto chyboražeb ukáže v nabídce k prodeji.

Fotografie chyboražby z pořádané aukce (aukro.cz)


To se stalo před několika dny v internetové aukci aukro č. 2646208516, která končila 26. září 2012, v 22:56:37 hodin. Aukce se zůčastnilo 14 přihazujících a konečná kupní cena byla uzavřena ve výši 120 100,- Kč. Výsledný kupující je dle přezdívky a hodnocení neznámý nováček s nula uzavřenými obchody a tak se mnozí můžou ptát, zda se prodej opravdu uskutečnil a nebo si pouze majitel neúměrně zvašoval cenu, až si sám minci opět zakoupil. To ale samozřejmě nevíme.

Bude zajímavé sledovat, zda výsledek této aukce přiláká do prodeje i některé další kusy této chyboražby od jejich současných vlastníků a případně výše budoucích prodejních cen.

Použité fotografie byly převzaty z www.aukro.cz.




Diskuze k článku


Tento článek nemá žádné komentáře.


Přidat příspěvek do diskuse


Captcha  *