Vyberte si téma, které Vás zajímá a objednejte pravidelný e-mail s novinkami ze Zpravodaje.

Objednat









Nové platidlo „40 pardubických fortun“ již brzy v oběhu

Martin Rozhoň - 12/11/2012 16:00 - Články

Další lokální platidlo začne platit po časově omezené období a jen v některých místech na pardubicku počátkem prosince letošního roku.

40 fortun | | platidlo

Mince „40 pardubických fortun“ se do oběhu dostanou na začátku prosince. Koupit a platit jimi půjde na vybraných místech v Pardubicích. Sloužit budou také jako dárek a turistická zajímavost, uvedl mluvčí pardubického magistrátu Miroslav Janovský na internetových stránkách města Pardubice. „Turisté si z výletu mohou běžně přivést propisku nebo hrneček se znakem nebo názvem města. Věřím, že dukáty budou pro návštěvníky Pardubic novým a zajímavým typem dárku,“ říká Jana Fiedlerová z oddělení kultury a cestovního ruchu pardubického magistrátu. Na lícové straně dukátu najdete vyobrazení Fortuny Volubilis, nebo-li Štěstěny vrtkavé, rubovou stranu pak zdobí znak města Pardubic. Mince je s průměrem třicet milimetrů o trochu větší než padesátikoruna. Koupit dukát za čtyřicet českých korun bude poprvé možné v průběhu letošních Mikulášských trhů na Pernštýnském náměstí a během roku v podnicích označených nálepkou „Zde získáte 40 pardubických fortun“. Používat je bude opět možné u obchodníků a firem, které se k projektu připojí. „Město Pardubice zve společně s dalšími organizátory všechny podnikatele k zapojení do tohoto projektu. Věříme, že účast bude výhodná pro všechny strany a zlepší se tak propagace města i jednotlivých podniků. Čím víc podnikatelů se k projektu zapojí, tím více míst navštíví zákazník. Jejich seznam bude zveřejněn jak na webových stránkách organizátora, tak i na webu města,” vysvětluje Fidlerová.

Vlastní lokální platidlo zavedli už v Jablonci nad Nisou, Plzni, Olomouci, Odolene Vodě, Liberci, Karlových Varech a Šternberku. Dukáty je možné si koupit, vyměňovat nebo obdržet zpět při nákupu. „Dukáty nejsou skutečnou měnou, jejich přijímání je samozřejmě dobrovolné. Je to spíše forma hry a suvenýr pro občany a turisty a zároveň způsob, jak zajímavým způsobem propagovat město,” dodává Wawrzyńska.

 

Použité fotografie a informace byly převzaty z www.pardubickenovinky.cz nebo idnes.cz.




Diskuze k článku


Tento článek nemá žádné komentáře.


Přidat příspěvek do diskuse


Captcha  *