Vyberte si téma, které Vás zajímá a objednejte pravidelný e-mail s novinkami ze Zpravodaje.

Objednat









Viščević Zlatko: Coins and Banknotes of Yugoslavia

Martin Rozhoň - 11/12/2012 08:00 - Publikace

Po několika letech již druhé přepracované vydání specializovaného katalogu zaměřeného na mince a bankovky z území bývalé Jugoslávie.

bankovky | mince | katalog | Jugoslávie | Viščević

 

Publikaci se dělí na první část zprcovávající mince a druhou část věnovanou bankovkám. Část věnovaná mincím obsahuje všechny mince vydané na území ex. Jugoslávie od roku 1868 do vydání publikace. Ve většině případů jsou uváděna nákladová čísla ražeb, sběratelsky významné varianty a je snaha také o evidenci zkušebních ražeb. V druhé části věnované papírovým platidlům naleznete podrobně zpracovaná vydání Srbska, Chorvatska, Slovinska, Černé Hory, Makedonie i Bosny a Hercegoviny. Jsou evidovány i různé anuláty, specimeny, tiskové zkoušky, varianty razítek, nevydané bankovky, tzv. náhradní série, varianty číslovačů a u mnoha emisí je také nově zpracován podrobný přehled vydaných sérií pro jednotlivé varianty bankovek. Hodnotné je také uvedení období platnosti jednotlivých bankovek v oběhu. Publikace je dvoujazyčná(chorvatsko-anglicky).

 

Formát publikace 190mm x 120mm, tloušťka 58 mm
Cena publikace je 40,- EUR (+ poštovné cca 20 EUR).

 

Coins and Banknotes of Yugoslavia, Slovenia, Croatia, Bosnia and Herzegovina, Serbia, Montenegro and Macedonia, Zlatko Viščević, Rijeka 2011, 2.vydání, 1176 stran, ISBN 978-953-56890-0-3

 

Ukázku publikace ve formátu pdf (cca 6MB) si můžete stáhnout zde.
Publikaci je možné objednat u autora na stránce zde nebo zde.




Diskuze k článku


Tento článek nemá žádné komentáře.


Přidat příspěvek do diskuse


Captcha  *