Vyberte si téma, které Vás zajímá a objednejte pravidelný e-mail s novinkami ze Zpravodaje.

Objednat









Výstava "Svět žen v římské společnosti a jejich zobrazováním na antických mincích"

24.1.2013 – 31.3.2013, Praha Martin Rozhoň - 17/1/2013 11:00 - Výstavy

V prostorách České mincovny v Praze bude od 24. ledna 2013 ve spolupráci s Českou numismatickou společností otevřena zajímavá výstava římských mincí.

výstava | ČNS | Česká mincovna | Řím

Česká numismatická společnost připravila ve spolupráci s Českou mincovnou další numismatickou výstavu. Po předchozí expozici převážně řeckých ražeb si zájemci budou moci nově prohlédnout výstavu římských mincí, na kterých jsou vyobrazeny ženy, většinou císařovny. Tyto mince budou doplněny i ražbami jejich manželů, římských císařů. Tím budou ražby císařoven lépe zařaditelné do jednotlivých období. Jako zajímavost budou vystaveny i kopie tzv. spintrií. Všechny vystavené exponáty pocházejí ze sbírek členů České numismatické společnosti (www.numismatici.cz ).

Výstavu zahájí vernisáž, kterou vás provedou její autoři Zdeněk Petráň a Jiří Fridrichovský. Vernisáž se koná ve čtvrtek 24. ledna 2013 od 17,00 v prostorách České mincovny v pasáži ČNB (Česká mincovna, a.s. - Národní numismatické centrum, Na Příkopě 860/24 - pasáž ČNB Praha 1, 110 00).

Výstava je otevřena stejně jako další expozice v Národním numismatickém centru pro veřejnost od pondělí do pátku od 9 do 18 hodin.

 

Informace byly převzaty od České numismatické společnosti.




Diskuze k článku


Tento článek nemá žádné komentáře.


Přidat příspěvek do diskuse


Captcha  *