Vyberte si téma, které Vás zajímá a objednejte pravidelný e-mail s novinkami ze Zpravodaje.

Objednat









100. výročí založení The Australian Numismatic Society

Martin Rozhoň, Michael Tichý - 20/2/2013 13:00 - Zámoří

Dnes 20. února 2013 uplyne právě sto let od založení prvního numismatického spolku v Austrálii.

2013 | ANS | Austrálie | numismatická společnost

The Australian Numismatic Society byla založena 20. února 1913 v Sydney, Hunter Street č.12. V té době měla Austrálie sice již 3 roky vlastní měnu, jejíž ražba však byla prováděna v Londýně. V současné době má ANS aktuálně 220 členů a je nejstarším numismatickým spolkem v Austrálii. Schůze jsou pravidelně každé druhé pondělí v měsíci v Powerhouse Museum \obdoba technického musea v Praze\. Oficiální oslava proběhne v sobotu 23. února formou celodenní numismatické konference zakončené slavnostní večeří.


K výročí společnosti byla na objednávku pro členy vydána pamětní medaile v mědi (prodávaná za 30 A$) a stříbru (prodávaná za 75 A$) obě o průměru 38 mm. Stříbrná medaile byla vyražena na střížku získaného z crownu 1937. Jako odměna pro členy společnosti podílejících se přípravou či jinak ke zdaru výroční konference ANS bylo vyraženo také 24 exemplářů v bimetalovém provedení.

Za zpravodaj Nume.cz si dovolím blahopřát všem členům této společnosti a poprát jim do další činnosti mnoho elánu a radosti z tohoto krásného hobby. Bližší informace o fungování této společnosti naleznete na jejich stránkách zde


Obrázky byly převzaty z www.the-ans.com nebo získány od jednoho člena ANS.




Diskuze k článku


Tento článek nemá žádné komentáře.


Přidat příspěvek do diskuse


Captcha  *