Vyberte si téma, které Vás zajímá a objednejte pravidelný e-mail s novinkami ze Zpravodaje.

Objednat









Banka římského císařství a její bankovky

Martin Rozhoň - 19/5/2013 09:00 - Články

Komu přijde nadpis vzhledem ke znalostem historie nesmyslný, má samozřejmě pravdu. Na druhou stranu se stále ukazuje, že dnes není skoro nic nemožné.

bankovky | Řím | THE ROMAN EMPIRE TREASURY

Nedávno se v nabídkách zahraničních obchodníků začaly ukazovat nově „bankovky“, u kterých je udáván jejich vydavatel jako „THE ROMAN EMPIRE TREASURY“. Objevuje se celkem sedm různých nominálních hodnot znějících na 1, 2, 4, 8, 20, 50, 100 sestercií. Jedná se zde o další ze skupiny tisků, které se řadí po bok již vydaným emisím např. pro Antarctica, Arctic Territories, Amazonia, Beringia B.C., Dokdo, Jason Islands, El Yucatania Maya, New Jason Islands a další pochybná soukromá vydání pro různá další území či vydavatele, snažící se vydělat na sběratelích.
Tato „římská emise“ se prodává nejčastěji jako celek 7 kusů za 60USD nebo 10USD za jednu hodnotu - tedy za nemalé peníze vzhledem k tomu, že nejde o skutečné bankovky. Tomuto vydání však oproti jiným rozhodně nelze upřít zajímavé výtvarné provedení jednotlivých hodnot. To můžete ostatně posoudít na následujících obrázcích sami.

 

Použité fotografie byly převzaty z www.ebay.com

 




Diskuze k článku


Tento článek nemá žádné komentáře.


Přidat příspěvek do diskuse


Captcha  *